Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Torsdagen den 12 juni 1969

Nu har Skepparna fått sin egen Julle!

 

 - Kanske.

 - Vi får se.

 - Vi ska göra så gott vi kan.

 - Bysarna är nog för svåra.

Saken är klar. Skepparna - Västerviks speedwaygäng i division III - har fått sin egen Julle Gustavsson! Julle brukar som bekant vara en försiktig general men frågan är om inte Rolf Jakobsson, Skepparna är ett strå vassare. Någon försiktigare lagledare än Rolf har vi inte träffat på. Inge stora ord där inte! Ska man pressa honom på hur det ska gå på söndag i div. III-speedwayen på Västerviks Motorstadion får man ha en ängels tålamod - samt obegränsat med tid - Och ändå är det lögn att få honom att säga exempelvis "visst ska vi vara med och kriga i toppen".

För det ska man. Fråga de övriga i laget får ni höra: Börje Olsson, Stig Pettersson, Floyd Olsson, Sölve Johansson.

De svar i korus:

 - På söndag är det dags att ge Bysarna en rejäl match. Ända fram till sista heatet, och inte som i Stockholm nu sist då vi förlorade på sluttampen. Ställningen i serien är ju den att Bysarna har dragit ifrån de övriga lagen en aning. 8,5 poäng mot 5,5 för Skepparna, Filbyterna 4 och Gamarna 1. Skepparna kan göra serien ännu mer jämn och spännande genom att ge Bysarna på pälsen på söndag. Som Rolf Jakobsson mycket riktigt säger ska vi inte spänna bågen alltför högt. Bysarna har i år ett betydligt jämnare lag än förra säsongen med Christer Löfqvist - förstås - som primus motor. Torbjörn Karlsson, Bengt Olsson och Birger Aniander går inte heller av för hackor.

Värme, värme har det varit ont om de senaste dagarna. Nämn bara inte ordet värme för en speedwayåkare: det är nämligen inget vidare att åka runt svettig och dan' när solen skiner från en klar himmel.

 - Nä, det ska vara molnigt, svettas Rolf Jakobsson. Det finns nästan inget värre än att åka när det är varmt.

 

Rolf Jakobsson, Västerviks bästa svar på ÅFF-tränaren Julle Gustavsson. I alla fall vad det gäller försiktighet.

 

Källa: Västerviks Tidningen