Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Fredagen den 22 maj 1970

Filbyterna svåra för Skepparna

 

Söndagens div. III-premiär i speedway på Västerviks Motorstadion artar sig till att bli en verkligt spännande tävling. Skepparna räknar med att hänga med i toppen i år också och siktar på kval. Det är ju därför av största vikt att man gör bra ifrån sig på hemmabanan. Det är dock inte några lätta motståndare som Skepparna ska tävla med, om nu någon skulle ha inbillat sig det. Framförallt Filbyterna verkar att ha ett mycket starkt lag.

Skepparnas nyförvärv Tommy Andersson, som tävlat i Finland, har där haft sällskap av bl.a. två Filbyter-förare, Ragnar Holm och Benny Ekberg. Båda två betraktas som mycket lovande och har gått i Varg-Olles speedwayskola i England i år.

Men då ska ni också veta att Filbyternas kanske bäste förare, Göran Jansson, som också skulle ha varit med i Finland, tvingades lämna återbud, eftersom han ska köra VM-kval i Linköping i kväll!

Om de båda andra deltagande lagen Eldarna och Gamarna vet vi inte så mycket, men nämnas kan att Gamarna också hade en med i Finland, det var Curt Nyqvist.

Det blir säkert hårda och spännande körningar på Västerviks Motorstadion på söndag och med ett starkt publikstöd ska väl Skepparna kunna ge de övriga lagen hårt motstånd. Så hårt motstånd att det räcker till seger? Ja det får vi se på söndag.

 

Sölve Johansson kör som ordinarie i Skepparna på söndag.

 

Källa: Västerviks Tidningen