Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

1970

Speedway på söndag

Skepparna tänker vinna hemma

 

Hoppet är inte helt ute för Skepparna att nå en plats i div. II-kvalet i speedway. Om Skepparna vinner söndagens tävling i Västervik samtidigt som Gamarna från Stockholm blir sist så går Skepparna upp på andra plats. Seriesegern är som bekant redan vikt åt Filbyterna.

Skepparna måste dessutom ha 14 poäng mer än Gamarna. Det låter kanske mycket med det är inte otänkbart att vi klarar det, säger Skepparnas lagbas Torbjörn Olsson.

 - Vi vinner om alla grejer håller, säger Torbjörn

 - En eller två poäng har det fattats i många matcher, säger Rolf Jakobsson. Så var det exempelvis i Stockholm när vi senast körde där. Då ledde jag sista heatet som var avgörande för hela matchen - och så stannar "bågen". Visst kan man tala om otur...

 - Men nu vore det tusan om vi inte ska sätta dom på plats hela bunten...

Att tillväxten är god inom klubben kunde man snart konstatera då man såg grabbarna träningsköra på onsdagenskvällen. Rolf Jakobsson, som ju är en av seriens bästa förare, hade fullt jobb med några nya friska grabbar som knackar på porten till A-laget. Och Jan Johansson fick han spö av i ett heat.

 - Där har vi en förare som det blir något av, sa Torbjörn Olsson, och pekade på Västerviksgrabben Kalle Lindgren. han har bara kört tre gånger och hänger redan med de andra.

Bengt-Erik Nilsson, en trygg skåning som köpt Gunnar Malmqvists maskin, är också en förare att räkna med. Vidare har man Göran Lind, en rutinerad förare, som tidigare kört i båda Dackarna och Monarkerna. Han kommer dock troligen att få stå över på söndag, då Floyd Olsson med all säkerhet gör comeback.

 - Klaffar det bara med den cykeln jag räknar med, så ska det bli åka av, säger Floyd. Då tar vi dom där 14 poängen.

Laget blir: Rolf Jakobsson, Sölve Johansson, Tommy Andersson, Jan Johansson, Floyd Olsson, ev. Göran Lind.

 

 

Skepparna finslipade formen i går kväll på Västerviks Motorstadion då denna bild togs. Fr.v. Kalle Lindgren, Jan-Erik Johansson, Rolf Jakobsson, lagledaren Torbjörn Olsson, Jan Johansson, Bengt-Erik Nilsson och Sölve Johansson.

 

Källa: Västerviks Tidningen