Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Torsdagen den 23 augusti 2001

Snabb karriär för David

Nu väntar finalen i junior-VM för talangen från Gislaved

 

Rena kometkarriären på speedwayovalen har det blivit för Västervik Speedways senaste stjärnskott David Ruud. Framgångarna har avlöst varandra den senaste tiden och på söndag väntar finalen i junior-VM i engelska Peterborough.

I sina tre senaste framträdanden på Ljungheden har David Ruud imponerat stort. 13 respektive 14 poäng för Västervik i elitserien samt 15 poäng, full pott, när finalen i lag-DM kördes.

 - Vet faktiskt inte riktigt varför det har gått så bra på slutet, allt har kommit på en gång, säger David Ruud.

 - Just nu är allt bra, cyklarna och åkningen fungerar. Det bara rullar på och förhoppningsvis håller det i sig. Det har gått fort fram i Davids korta, men lyckosamma karriär. 1998 provade han på sliding och 1999 köpte han egna cyklar. Det är alltså bara tredje säsongen som David håller på med speedway.

 - När jag började hade jag inte en aning om hur bra det skulle gå och att det skulle gå så här bra hade jag inte en tanke på, fortsätter David.

Det är med stort självförtroende som David Ruud åker till England och junior-VM. Att slå Kaparnas GP-förare Peter Karlsson två gånger om är självklart bra och ett bevis på att ingen är omöjlig att besegra.

Om konkurrenterna i VM vet inte David så mycket. Förare som kan slåss i toppen är David Howe, England, Hans N Andersen, Danmark, Rafal Okoniewski, Polen, Jaroslaw Hampel, Polen. Ytterligare en svensk deltar och det är Freddie Eriksson

 - Jag ska försöka göra mitt bästa, men det är en ny bana så det gäller att hitta rätt inställningar.

Tack vare framgångarna den senaste tiden har många klubbar fått upp ögonen för talangen från Gislaved. Flera har redan varit i kontakt med honom, men alla får vänta till efter säsongen innan David tar beslut var han ska åka nästa år.

 - Att det blir i elitserien talar det mesta för. En bra lösning skulle vara om farmaravtalet mellan Lejonen och Västervik blir kvar, menar David.

 - Just nu försöker jag lägga nästa år åt sidan och koncentrera mig på åkandet. Att köra utomlands lockar givetvis, men David kan tänka sig att vänta några år då steget från junior till senior är stort. Som David körde i tisdags märktes det ingen skillnad på junioren och seniorerna

 

 

Något annat än nöjd kan David Ruud inte vara med sina framträdande i Västervik Speedways väst, nu väntar finalen i junior-VM. Foto: Anders Liljegren

 

Källa: Västerviks Tidningen