Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Torsdagen den 3 januari 2002

Morgan kvar som lagledare

Har önskemål att jobba ihop med Jörgen igen

 

Allt talar för att det blir en fortsättning för Morgan Andersson som lagledare för Västervik Speedway.

 - Vi är muntligt överens, men ännu är inget kontrakt skrivet. Det kommer dock att ske den närmaste tiden, säger Morgan Andersson.

Morgan har under de två senaste åren varit lagledare. Första året tillsammans med Jörgen Johansson och förra säsongen med Inge Johansson. Efter önskemål från Morgan ser han gärna att Jörgen återigen blir lagledare sedan han slutat med den aktiva karriären.. Nu i vintertid känns speedwaysäsongen avlägsen, men de svenska förarana har redan inlett försäsongsträningen. Under våren kommer olika tester att göras på förarna för att se hur de har skött träningen. I planeringen inför säsongen finns ett träningsläger. Om Morgan får bestämma blir det gärna ett återbesök i polska Bydgoszcz. Lägret förra året var mycket lyckat.

Säsongens första tävling på Ljungheden blir Christer Karlsson Memorial. Definitivt datum är inte spikat, men antingen lördagen den 20 april eller söndag den 21 april.

Av Västerviks alla utländska stjärnor är det två som tår utan kontakt i England. Det är GP-förarna Todd Wiltshire och Matej Ferjan.

 - Todd är uppsatt på transferlistan då Oxford inte har plats för honom. Varje lag i England får max innehålla två GP-förare det kommande året, säger Morgan.

Oxford kommer att satsa på Leigh Adams och Lukas Dryml som sina GP-förare.

 - Det är inte kört för Todd i England ännu. Han kan väl få chansen när säsongen kommit igång och lagen råkar ut för skador, berättar Morgan.

Det blir en fortsättning för Todd i Bydgoszcz. Allt talar att han även där blir klubbkompis med Tomasz och Jacek Gollob. Inga konttrakt är skrivna med bröderna Gollob, men det ska göras den närmaste tiden.

Craig Boyce fortsätter i Ipswich och Steve Johnston stannar i mästarklubben Oxford. Sean Wilson stannar troligen kvar i Sheffield.

Avslutningen på 2001 blev lyckad för Todd Wiltshire. Han togs till A-finalen i International Solo Masters som avgjordes i Newcastle, Australien, i lördags. I A-finalen kom Todd tvåa efter Jason Crump. Trea blev Leigh Adams före Tony Primmer.

 

Det mesta talar för att Morgan Andersson fortsätter som lagledare för Västervik Speedway. Får Morgan som han vill blir det tillsammans med Jörgen Johansson, som håller på att ta sig av hjälmen. Foto: Anders Liljegren

 

Källa: Västerviks Tidningen