Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Tisdagen den 3 juni 2014

Därför kör inte Kasprzak i kväll

 

Krzysztof Kasprzak körde i lördags och söndags och gjorde det riktigt bra. Men när Västervik möter Indianerna i kväll är han inte med. Patrik Hag förklarar varför.

Västervik Speedways fans – och lagledare Patrik Hag – längtar efter att få se polske stjärnan Krzysztof Kasprzak i startsjuan igen. Det var många som höjde på ögonbrynen när Kasprzak inte fanns med i Västerviks anmälda lag till tisdagens bortamatch i Kumla.

Anledningen: Kasprzak körde i lördagens VM-deltävling och tog sju poäng, något han följde upp med magnifika 15+1 poäng i polska ligan dagen efter.

– Tanken har hela tiden varit att Kasprzak skulle göra comeback mot Indianerna. Tyvärr kände han sig inte bra efter VM-tävlingen, säger Patrik Hag.

Men varför var Krzysztof då med för sitt polska lag Stal Gorzow i söndags?

Patrik Hag berättar:

– Det är Gorzows största derby mot Zielona Gora, Kasprzak blev tvingad att vara med. Jag såg själv matchen på tv och han hade två läkare med sig och tog sprutor. Jag vet inte vad det var, säkert något smärtstillande. Sånt är aldrig bra på lång sikt, säger Hag.

– Klimatet är helt annorlunda i Polen jämfört med Sverige. Mycket av det de sysslar med där nere är horribelt.

Patrik Hag var i kontakt med Kasprzak under måndagen och fick rapporten att polacken kör rehabträning för fullt. Målet är nu att Kasprzak återkomst i Västerviksvästen ska ske nästa vecka, hemma mot Vargarna.

Rune Holta skulle ha petats mot Indianerna, men får nu köra vidare i Västervik.

– Jag vill se att vi verkligen visar att vi vill vinna. Det är en tuff match, men ingen omöjlighet. En nyckel blir att vi vinner reservkampen ganska överlägset, säger Patrik Hag.

 

Källa: Västerviks Tidningen