Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Måndagen den 14 april 2014

Första varven i solsken

 

Här kommer ett stort vårtecken: de första varven har körts på Stena Arena.

Först ut var Gustav Johansson och Noel Wahlqvist.

Solen skiner över Stena Arena och i depån hörs brummande ljud från motorerna som varvas upp inför lördagens träning. Om nästan exakt en månad har Västervik Speedway hemmapremiär i Elitserien, och i helgen kunde de första varven genomföras på Stena Arenas oval.

Underlaget på banan var inte optimalt, men i fullt kördugligt skick.

Västervikskillarna Gustav Johansson och Noel Wahlqvist gladdes åt möjligheten att kunna köra på hemmaplan, tidigare under året har de fått åka till Malmö och Vetlanda för att få körtid.

– Banan var rätt tjock och det var lite jobbigt att köra. Men det är väldigt kul att komma igång här hemma, säger Gustav Johansson.

16-årige Gustav har en lyckad sejour på 80cc bakom sig. 2014 blir året då han tar klivet upp på stor cykel, 500cc. Han kommer att köra för Karlstad i division I, Västervik i Elit B, samt finnas med i Västerviks elitserietrupp.

– Det går ju lite fortare på 500cc. Och det är roligare också, säger Gustav.

Efter Gustav äntrade Noel Wahlqvist banan. Han tog några varv på den stora banan innan han gav sig in på hemmaplan; knattebanan. Noel fyller tio år i sommar och står inför sin allra första säsong där han tillåts delta i riktiga seriematcher och tävlingar för 80cc-åkare. Normalt sett börjar man inte tävla förrän man är tolv år, men Noel får alltså börja extra tidigt.

Det har han längtat efter.

– Jag vann typ alla tävlingar förra året. En gång varvade jag nästan en förare. Det var inte så kul i längden, så nu känns det jättebra att få tävla mot andra motståndare, säger Noel Wahlqvist och fortsätter:

– Speedway är roligt för att det går fort, jag vill bara åka snabbare hela tiden.

 

 Gustav Johansson. Foto: Anders Steiner

 Noel Wahlqvist. Foto: Anders Steiner

 

Källa: Västerviks Tidningen