Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Tisdagen den 13 maj 2014

Lindgrens mål: befästa sin plats

 

Besvikelsen över petningen i premiären är lagd åt sidan. Nu fokuserar Ludvig Lindgren på att visa sig värd en plats i startsjuan.

Ludvig Lindgren har varit igång med körningen länge med matcher för Newcastle i engelska andraligan. Men när Västervik premiärkörde mot Smederna i förra veckan petades han till förmån för Mathias Thörnblom.

– Det var en besvikelse så klart. Mathias Thörnblom hade plockat mycket poäng i sina tävlingar, samtidigt var det inte mot det bästa motståndet. Man det är Patrik Hag som tar ut laget och det är bara att acceptera, det är inte pojkfotboll vi sysslar med. Jag antar att han hade sett Mathias åkning och att det såg bra ut, säger Ludvig.

Det är dagen innan Piraterna. På Stena Arena finns, förutom Ludvig även Peter Ljung och Daniel Nermark. Tanken är att de ska träna inför hemmapremiären.

Hur känns det inför vad som komma skall?

– Just nu känns det bra när jag sitter här och dricker kaffe. Jag har längtat efter att den svenska säsongen ska dra igång. Och det är väldigt skönt att kunna sova en natt i sin egen säng innan tisdagarna nu när jag har skippat Elite League. Men jag vet att jag kommer att vara nervös när det närmar sig matchstart. Det var jag förra året, och då gick det väldigt bra.

Ludvig Lindgrens prestationer för Newcastle har bjudit på både toppar och dalar.

– Jag hade lite strul med elektroniken ett tag. Jag köpte nya tändsystem som inte fungerade bra alls. Nu har jag satt tillbaka de gamla som är mycket bättre.

– Åkmässigt har jag presterat bättre än någonsin, det är starterna som har felat. Jag jobbar på att hitta rätt där.

Förutom Lindgren gör även Hans Andersen årsdebut för Västervik. Rune Holta får fortsatt förtroende på grund av skadan på Krzysztof Kasprzak. Patrik Hag hade i går inget nytt att rapportera om Kasprzaks status.

 

Västervik - Piraterna

 

1) Peter Ljung

2) Daniel Nermark

3) Rune Holta

4) Hans Andersen

5) Troy Batchelor

6) Dave Watt

7) Ludvig Lindgren

 

1) Linus Sundström

2) Bjarne Pedersen

3) Greg Hancock

4) Anton Rosén

5) Chris Holder

6) Simon Gustafsson

7) Fredrik Engman

 

Källa: Västerviks Tidningen