Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Tisdagen den 24 juni 2014

Nermark och Holta har gjort sitt - Klindt valdes bort

 

Hemma mot Smederna är det bara seger som gäller för Västervik Speedway. Efter matchen kommer klubben dessutom gå ut med vilka förändringar som sker i truppen.

Dave Watt har redan fått lämna Västervik Speedway. Watt berättade i gårdagens tidning att han ersätts av antingen Przemyslaw eller Piotr Pawlicki. Uppsatt i transferlistan är också Daniel Nermark.

Exakt vilka mer förändringar som kommer att ske skall offentliggöras av Västervik efter kvällens dust mot Smederna.

– Vi vill ha fullt fokus på Smed-matchen först och främst. Det återstår att se hur allt löser sig för oss, säger lagledaren Patrik Hag.

Snacka om att det blir en speciell match för Västervik. Både med tanke på matchens extrema dignitet – och att truppen med all sannolikhet kommer att se annorlunda ut till nästföljande match.

– Vi måste vinna, det finns inget annat. Bonuspoängen är inte att tänka på för oss (Västervik föll med hela 22 poäng i Eskilstuna), men två poäng ska vi bara ha, säger Patrik Hag.

Med Daniel Nermark utanför startsjuan ger Hag helt sonika Mathias Thörnblom och Ludvig Lindgren chansen på reserven.

– Jag tror att det kan lyfta båda två. Nu får de var och en ta mer ansvar och inte förlita sig för mycket på sin reservkamrat, säger Hag.

Peter Ljung har inte nått upp till fjolårets höjder hittills. En förklaring kan vara att han lägger väldigt mycket krut på att hjälpa och stötta lagkamraterna i sin roll som lagkapten.

– Peter är sån som person, han bryr sig verkligen om Västervik och gör ett väldigt bra arbete. Det kan dock vara läge för honom att fokusera lite mer på sin egen körning och på så vis komma igång mer. Till den här matchen har han i alla fall fått tillbaka sin bästa motor, säger Hag.

Två förare som kan tänkas vara på Västerviks radar när det gäller nyförvärv är Victor Palovaara och Nicolai Klindt. 21-årige Palovaara får ses som den bäste svensken som inte har kört i elitserien den här säsongen. Han har dock inte hört någonting från Västervik.

– Det har gått väldigt bra för mig i år och det känns som rätt läge att köra i elitserien igen. Jag hade hoppats på att få en plats i ett lag, men Västervik har inte ringt mig. Det handlar dock om speedway, så det kan ju svänga snabbt, säger Palovaara.

26-årige Klindt är ett välbekant ansikte för Västervikspubliken med ett par säsonger för klubben i bagaget. Efter två tyngre säsonger har dansken lyft sig ordentligt i år, och har bland annat kört sig till finalen i VM-kvalet.

– Jag är mycket sugen på att köra i Sverige och gärna i Västervik. Jag har pratat med både Patrik och Seimour Östervall, men nej, det verkar som att de väljer att skriva kontrakt med en annan förare, säger Klindt.

VT-Sporten sökte utan framgång Daniel Nermark. Daniels koordinator, Jesus Andersson, kommenterar situationen som följer:

– Tråkigt, men sån är sporten. Daniel har inte presterat utifrån det snitt han har. Vi har varit i kontakt med elitserieklubbarna, men som det ser ut får Daniel fullfölja säsongen utan körning i Elitserien, säger Andersson.

Enligt uppgifter på Speedwaynyheter är även Rune Holta uppsatt på transferlistan.

 

Inför Västervik–Smederna

Västervik: 1) Krzysztof Kasprzak 2) Peter Ljung 3) Hans Andersen 4) Rune Holta 5) Troy Batchelor 6) Ludvig Lindgren 7) Mathias Thörnblom

Smederna: 1) Oliver Berntzon 2) GrigoryLagura R/R 3) Kenni Larsen 4) GrzegorzZengota 5) Peter Karlsson 6) Mikkel Michelsen 7) Magnus Zetterström

Övriga matcher: Vetlanda–Rospiggarna, Indianerna–Dackarna, Vargarna–Piraterna

Vädret: 16–17 grader, risk för nederbörd, mellan 19:00 och 21:00

 

Källa: Västerviks Tidningen