Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Tisdagen den 1 juli 2014

Pawlicki i nyckelroll direkt

 

I förra veckan förlorade Västervik jumbofinalen mot Smederna. I kväll finns möjligheten för revansch – i en ny jumbofinal mot Piraterna.

Efter nederlaget mot Smederna så offentliggjorde Västervik tre nytillskott i truppen. Det rörde sig om en trio polacker i Przemyszlaw Pawlicki, Tomasz Jedrzejak och Tobiasz Musielak.

Mot Piraterna får en av dessa tre chansen i startsjuan, och det är Przemyszlaw Pawlicki som tar ivägskeppade Rune Holtas plats. Jedrzejak och Musielak får vänta på körtid tills vidare.

– Pawlicki var given att ta med. Han har koll på svenska banor och i synnerhet den i Motala. Pawlicki får en absolut nyckelroll för oss och är skitsugen på att köra. Det är bara att hoppas att han inte spänner sig och vill för mycket, säger Västerviks lagledare Patrik Hag och lägger till:

– Hans körde väldigt bra mot Smederna, även Kasprzak gjorde det bra. Troy var ju lysande i Köpenhamns GP i lördags. Vi kunde inte peta någon av dem.

Piraterna kommer till start med två starkt lysande toppar i Greg Hancock och DarcyWard. Där bakom återfinns förare som normalt sett inte håller samma klass.

– Bjarne Pedersen, Rory Schlein och Linus Sundström får inte ha några toppenkvällar. Vi måste hålla ner deras poängskördar, säger Hag som menar att banan i Motala ska passa hans förare bra.

När Västervik och Piraterna drabbades samman på Stena Arena i våras vann Piraterna med två poäng. Västervik har därmed, i form av bonuspoängen som delas ut efter returmötena, chansen att få med sig tre poäng från Dunteberget.

Om det blir på det sättet, så vore det tre vitala poäng för Västervik som med sina två inkörda poäng är fem poäng efter Piraterna som är närmast över dem i tabellen.

– Sedan har vi bonuschans även hemma mot Dackarna i omgången efter. Det är två extremt viktiga matcher för oss och tabellen kan se annorlunda ut efteråt om det går som vi vill, säger Patrik Hag.

Hag påbörjade i går sin semester. Men det är inte mycket till ro han får.

– Det känns inte som någon semester. Vår situation tynger mig och jag tänker på speedway i stort sett hela tiden. Klart att det är jobbigt, men det är väl ett bevis för att jag bryr mig och konstigt vore väl annars, säger Patrik.

Piraternas lagledare Stefan Andersson tänker så hör inför matchen på Piraterna webb-tv:

– Vi har inte fått till någon stabilitet på hemmaplan hittills, vi har fått toppa oss ikapp i några matcher och det håller inte.

– Det är upp till bevis för oss. Vi måste få med oss tre poäng känns det som och Anton Rosén och Fredrik Engman måste komma igång på reserven. Vi vet att de kan åka bra tillsammans.

 

Inför Piraterna–Västervik

Piraterna: 1) Greg Hancock 2) Rory Schlein 3) Bjarne Pedersen 4) Linus Sundström 5) DarcyWard 6) Anton Rosén 7) Fredrik Engman

Västervik: 1) PrzemyszlawPawlicki 2) Peter Ljung 3) Krzysztof Kasprzak 4) Hans Andersen 5) Troy Batchelor 6) Ludvig Lindgren 7) Mathias Thörnblom

Övriga matcher: Dackarna–Vargarna, Rospiggarna–Indianerna, Smederna–Vetlanda

Vädret: 14 grader, molnigt med 0,4millimeter regn mellan 19:00–21:00, enligt SMHI.

Efter nederlaget mot Smederna så offentliggjorde Västervik tre nytillskott i truppen. Det rörde sig om en trio polacker i PrzemyszlawPawlicki, Tomasz Jedrzejak och TobiaszMusielak.

Mot Piraterna får en av dessa tre chansen i startsjuan, och det är PrzemyszlawPawlicki som tar ivägskeppade Rune Holtas plats. Jedrzejak och Musielak får vänta på körtid tills vidare.

– Pawlicki var given att ta med. Han har koll på svenska banor och i

 

Källa: Västerviks Tidningen