Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Tisdagen den 6 maj 2014

Premiärlaget är klart

 

I valet och kvalet i laguttagningarna. Till slut bestämde sig Västervik Speedways lagledare för laget inför elitseriepremiären mot Smederna.

Under våren har Patrik Hag tillsammans med lagledarkollegan Anders Kling bollat med olika uppställningar, och varianterna har blivit fler ju närmare kvällens premiär man har kommit.

Valet föll på att satsa på Rune Holta och Mathias Thörnblom i stället för Hans Andersen och Ludvig Lindgren.

– Hans har inte åkt så mycket den senaste tiden på grund av en knäskada. Hans tog noll poäng i en match och orsaken var skadan, berättar Patrik Hag.

– Vi valde att satsa på Rune eftersom banan i Eskilstuna ska passa honom bättre.

Junioren Mathias Thörnblom har imponerat på Hag och Kling under våren.

– Thörnblom är en helt annan förare i år jämfört med förra året. Han har åkt riktigt fort i både Gislaved och Vetlanda. Ludvig kör i andraligan i England och vi vet inte riktigt var vi har honom, menar Patrik.

Om det ska bli två poäng till Västervik i kväll vilar stort ansvar på trion Krzysztof Kasprzak, Dave Watt och Peter Ljung.

– Det är de tre förarna som har gått stabilast hittills under våren. Sedan måste vi få fart på Holta och Nermark.

Smederna är nederlagstippade av de flesta inför premiären, men det är inget som bekymrar lagledaren Jimmy Jansson.

– Alla tittar på att vi har tappat Andreas Jonsson och inte ersatt honom, men snittmässigt var han femte bäst hos oss förra året. Vi har i stället ett starkare reservpar. Jag har goda förhoppningar inför matchen, och det är en match som vi ska vinna. Den kan bli väldigt avgörande för var man hamnar i tabellen i slutändan, berättar Jimmy.

 

Laguppställningar

 

Smederna: 1) Grigory Laguta, 2) Mikkel Michelsen, 3) Peter Karlsson, 4) Grezgorz Zengota, 5) Kenni Larsen, 6) Magnus Zetterström, 7) Oliver Berntsson.

Västervik: 1) Troy Batchelor, 2) Daniel Nermark, 3) Krzysztof Kasprzak, 4) Rune Holta, 5) Peter Ljung, 6) Mathias Thörnblom, 7) Dave Watt.

 

Källa: Västerviks Tidningen