Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Lördagen den 14 juni 2014

Semifinal målet för Ljung

 

Peter Ljung är tillbaka i VM-serien i samband med kvällens VM-deltävling i Målilla.

Peter sätter höga krav på sig själv. Han siktar på semifinal.

– Om ingen utifrån kräver något av mig, så kräver jag mycket mera av mig själv. Jag har tidigare varit försiktig i min målsättningen, men den här gången kommer jag att ge 180 procent och det minsta som gäller är semifinal för egen del. Tar jag mig inte till semifinal blir jag besviken på mig själv, säger Västervik Speedways Peter Ljung.

Vad grundar du detta på?

– När jag körde i VM-serien för två år sedan var jag ytterst nära att gå till semifinal flera gånger, men jag missade precis. Det kändes lite orättvist.

Många ansåg att någon annan svensk förare skulle ha fått friplatsen till Målillas VM-deltävling. Kanske någon yngre.

– Jag blev både förvånad och inte förvånad när jag fick beskedet att jag skulle få platsen. Jag vet vad jag kan. VM-serien är inget ställe för att vara med för att se och lära.

Peter hyllar 21-årige Oliver Berntzon framfart under våren.

– Han har imponerat i elitserien bland annat, men ungdomarnas tider kommer.

Peter körde i VM-serien 2012 och han vill gärna ta sig tillbaka till finrummet, men det är en lång väg att vandra. Peter har dock ett steg på vägen i och med att han kvalificerat sig till kvalsemifinalerna som avgörs nästa lördag.

– Det är nålsöga att ta sig igenom. Det är liten differens på de förare som är utanför och de som är med i VM-serien. Förarmässigt är det lite som skiljer. Ta Krzysztof Kasprzak som har varit en duktiga förare under flera år utan att lyckas, men i år har han fått ihop allt, berättar Peter.

 

Källa: Västerviks Tidningen