Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Måndagen den 16 juni 2014

Thörnblom tillbaka i Kumla

 

Mathias Thörnblom är tillbaka i Västervik Speedways lag – och på Sannahed som han hade som hemmabana i två säsonger.

Efter skadeuppehållet gjorde Mathias Thörnblom comeback för sitt allsvenska lag Gnistorna i torsdags. Borta mot Lejonen svarade han för 8+1 poäng.

– Det kändes mycket bättre än jag trodde i tummen. Lite ont gör det, men det påverkar inte min körning alls. Jag var lite ringrostig till en början, men det är kul att kunna köra igen, säger Mathias Thörnblom.

Det är Ludvig Lindgren som ställs över till förmån för Thörnblom i Västerviks lag inför kvällens bortamatch mot Indianerna.

– Ludvig och Mathias är jämnbra. Det är alltid svårt att välja mellan de två, magkänslan sa Thörnblom den här gången. Även Nermark är med i diskussionen, säger lagledaren Patrik Hag.

Mathias Thörnblom säger så här inför bataljen i Närke där han återvänder till sin hemmabana 2012 och 2013:

– Det är alltid kul att komma till Kumla. Det är en fin och rolig bana som jag trivs på. Matchen kommer bli tuff, vi har dock absolut chansen att vinna, säger Mathias.

Västervik fick en rejäl dos energi efter årets första vinst mot Vargarna i tisdags. Energi som de tar med sig till indianmatchen. Goda minnen finns, i fjol vann Västervik i Kumla efter att Troy Batchelor säkrat segern i sista heatet.

– Jag har en bättre känsla nu än inför samma match förra året. Kollar man på laguppställningarna ska vi kunna vinna. Indianerna kanske har några namn som klingar bättre, men vi ska vara med och fightas, säger Patrik Hag.

– Det vore nyttigt för oss att slå tillbaka och knipa en sån här bortaseger för att reparera de två hemmaförlusterna vi har mot Rospiggarna och Piraterna.

Rune Holta får återigen stå åt sidan. Hans Andersen och Dave Watt väljs före den norske polacken.

– Det var ingen längre diskussion jag och Anders (Kling, assisterande lagledare) behövde ha. Vi tror inte att får ut mer av att köra med Holta i nuläget. Watt kanske inte imponerade stort i tisdags, men han brukar inte åka speciellt bra i Västervik, det gjorde han inte under senaste sejouren heller. Watt har dock visat att han kan åka snabbt på långa banor och har gjort det bra på bortaplan i år, säger Hag.

Notabelt är att Indianernas stjärna PiotrProtasiewicz missar matchen på grund av skada. Ett kännbart avbräck även om det innebär att Kumlalaget kan mönstra ett starkare reservpar då Cameron Woodward kör där i stället för junioren Joel Andersson.

– Jag tycker inte att Indianerna blir direkt sämre totalt sett, menar Patrik Hag.

 

Inför Indianerna–Västervik

Indianerna: 1) Fredrik Lindgren, 2) PiotrSwiderski, 3) Kenneth Bjerre, 4) Antonio Lindbäck, 5) Niels-Kristian Iversen, 6) Mikael Max, 7) Cameron Woodward.

Västervik: 1) Peter Ljung, 2) Hans Andersen, 3) Krzysztof Kasprzak, 4) Dave Watt, 5) Troy Batchelor, 6) Daniel Nermark, 7) Mathias Thörnblom.

Övriga matcher: Vargarna–Vetlanda

Vädret: 15–17 grader, soligt med moln, uppehåll, mellan 19:00 och 21:00

 

Källa: Västerviks Tidningen